News
07/20/2015

Els paisatges de Catalunya al setmanari El Temps

Avui l'Observatori enceta una col·laboració amb el setmanari d'informació general dels Països Catalans El Temps

El número 1623 del setmanari El Temps és el primer d'una vintena d'edicions que inclouran la secció "Paisatges de Catalunya", que té per objectiu difondre la riquesa i varietat dels paisatges de Catalunya. Això serà possible gràcies a la col·laboració entre l'Observatori del Paisatge, el Departament de Territori i Sostenibilitat i els editors de la revista.

Els articles descriuran una selecció dels 135 paisatges de Catalunya posant èmfasi en els seus valors i en els millors miradors per poder interpretar-los, fent servir com a referència la informació present en els catàlegs de paisatge de Catalunya realitzats per l'Observatori. També hi haurà un apartat on s'explicaran iniciatives relacionades amb la gestió del paisatge a Catalunya i a Europa.

Portada reportatge El TempsAquesta col·laboració s'emmarca en la línia de treball de l'Observatori relacionada amb la difusió i sensibilització del paisatge on, a part de la celebració de seminaris i l'elaboració de publicacions diverses, cal destacar altres iniciatives vinculades amb els mitjans de comunicació, com l'edició del diari ARA dedicada íntegrament al paisatge, o la secció "El paisatge del mes" que durant uns mesos va acollir la revista Descobrir Catalunya.

Aquestes iniciatives posen en pràctica un dels postulats bàsics del Conveni europeu del paisatge, en concret el que fa referència a la importància que tenen la sensibilització, la conscienciació i l'educació ciutadanes en matèria de paisatge a l'hora d'aconseguir una nova cultura del territori.