Novetats
31/07/2015

Ja està disponible el programa del Workshop del Consell d'Europa a Andorra

L'Observatori col·labora amb l'organització del 'Landscapes and transfrontier cooperation: Landscape knows no border', que se celebrarà els dies 30 de setembre, i 1 i 2 d'octubre de 2015 a Andorra la Vella

Gran ValiraFoto: Llull (commonswiki)

Andorra la Vella acollirà els propers 30 de setembre, 1 i 2 d'octubre el 16è Meeting of the Workshops for the implementation of the European Landscape Convention, organitzat pel Consell d'Europa i el Govern d'Andorra, amb la col·laboració de l'Observatori del Paisatge de Catalunya. Enguany el Workshop porta per títol "Landscapes and transfrontier cooperation: Landscape knows no border" i tractarà la cooperació entre actors en la gestió del paisatge transfronterer.

Les activitats comencen el dia 30 de setembre amb una visita d'estudi que passarà per diversos paisatges andorrans marcats per les activitats econòmiques relacionades amb els països limítrofs i que han evolucionat al llarg del temps. El dia 1, al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, hi haurà les conferències d'obertura, una de les quals la impartirà Joan Nogué, director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya. La conferència s'anomena "Thinking border, thinking landscape". La resta de la trobada s'organitza en sis Workshops diferents; en el primer dels quals Pere Sala, coordinador de l'Observatori, presentarà l'estudi "La planificació del paisatge en l'àmbit local a Europa. Els casos d'Alemanya, França, Països Baixos, Regne Unit, Suïssa i la regió de Valònia, a Bèlgica".

La trobada europea pretén analitzar experiències de cooperació transfronterera en l'àmbit del paisatge. Cal ressaltar que el Conveni Europeu del Paisatge diu, en l'article 9, que "Les parts es comprometen a fomentar la cooperació entre fronteres a escala local i regional i, segons les necessitats, a elaborar i aplicar programes comuns de valoració del paisatge".

El 16è Workshop va dirigit al personal del Consell d'Europa, representants d'altres administracions europees –tan locals com regionals-, universitats, professionals, organitzacions que treballen en els camps del paisatge, i persones interessades en la temàtica. La participació està limitada a 300 persones.

Val a dir que aquesta col·laboració tècnica de l'Observatori amb el Govern d'Andorra s'emmarca en una línia de treball conjunta ja iniciada amb la col·laboració del govern andorrà en l'organització per part de l'Observatori del Paisatge del Seminari internacional "Paisatge i món local", a Olot, el setembre de 2013; i l'elaboració conjunta d'un document per analitzar instruments de planificació del paisatge amb incidència en el planejament local a Europa.

El programa complet de la trobada d'Andorra es pot consultar a la pàgina web del Consell d'Europa.

Formulari d'inscripció : Es convida als participants a completar el formulari d'inscripció en línia abans de 15 agost 2015