Novetats
22/10/2015

Joan Nogué, president del jurat del premi 'Fare paesaggio' de l'Observatori del Paisatge de Trentino

El premi es va presentar el passat dilluns 12 d'octubre de 2015 a Trento (Itàlia)

El premi "Fare Paesaggio", iniciativa de l'Observatori del Paisatge del Trentino, regió autònoma del nord d'Itàlia també coneguda com a Tirol del Sud, s'ha creat aquest 2015 i es concedirà cada tres anys.

Consta de tres seccions: iniciatives de planificació i gestió del paisatge; intervencions en el paisatge i projectes de paisatgisme i restauració i, finalment, estratègies i iniciatives de sensibilització, comunicació i participació.

El premi internacional s'ha creat d'acord amb les disposicions del Conveni europeu del paisatge i pretén ser un punt de confluència europea a l'entorn del paisatge. Tal com ha comentat el director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya en l'acte de presentació "el premi es presenta com un dels més importants a nivell europeu i abraça àmbits temàtics no gens habituals; per això mateix serà valorat especialment en un futur en l'entorn acadèmic i el professional".

Joan Nogué, catedràtic de Geografia humana de la Universitat de Girona i director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya, ha estat designat president del jurat, constituït per aquests altres membres: Benedetta Castiglioni (professora de la Universitat de Pàdua); Antonio De Rossi (arquitecte i professor del Politecnico de Torí), i Walter Angonese (arquitecte i professor de l'Accademia di Architettura de Mendrisio, Suïssa).

Més informació:
www.premiofarepaesaggio.it