News
01/22/2016

La secció ‘Paisatges de Catalunya' del setmanari El Temps ja es pot consultar al web de l'Observatori

Els articles de la secció "Paisatges de Catalunya" que es van publicar al setmanari d'informació general dels Països Catalans El Temps amb la col·laboració de l'Observatori entre el 20 de juliol de 2015 i el 9 de novembre de 2015 ja es poden consultar i descarregar a l'apartat "Col·laboracions amb els mitjans de comunicació" del web de l'Observatori.

Secció web Mitjans de col·laboració

Aquests articles descriuen una selecció dels 135 paisatges de Catalunya posant èmfasi en els seus valors i en els millors miradors per poder interpretar-los, fent servir com a referència la informació present en els catàlegs de paisatge de Catalunya realitzats per l'Observatori. També hi ha un apartat on s'expliquen iniciatives relacionades amb la gestió del paisatge a Catalunya i a Europa.

Article El Temps sobre el Priorat

La col·laboració s'emmarca en la línia de treball de l'Observatori relacionada amb la difusió i sensibilització del paisatge on, a part de la celebració de seminaris i l'elaboració de publicacions diverses, cal destacar altres iniciatives vinculades amb els mitjans de comunicació, com l'edició del diari ARA dedicada íntegrament al paisatge, o la secció "El paisatge del mes" que durant uns mesos va acollir la revista Descobrir Catalunya. El resultat d'aquestes dues darreres col·laboracions també es pot consultar i descarregar al mateix apartat del web de l'Observatori.

Aquestes iniciatives posen en pràctica un dels postulats bàsics del Conveni europeu del paisatge, en concret el que fa referència a la importància que tenen la sensibilització, la conscienciació i l'educació ciutadanes en matèria de paisatge a l'hora d'aconseguir una nova cultura del territori.