News
03/08/2016

Jornada Els micropobles: paisatge, urbanisme i identitat territorial

Tindrà lloc el 15 d'abril de 2016 a Sant Miquel de Campmajor.

L'Observatori del Paisatge de Catalunya organitza la jornada amb la col·laboració de l'Associació de Micropobles de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor.

Massa sovint, el debat sobre els micropobles gira a l'entorn de si han de mantenir la seva autonomia política o sobre les dinàmiques de despoblament que han patit en les darreres dècades, tot oblidant-ne altres dimensions fonamentals, com ara el seu paper en la vertebració del territori i en la preservació de paisatges de gran qualitat. O el fet d'haver esdevingut autèntics laboratoris de noves formes de vida i de govern del territori, així com impulsors d'estratègies innovadores de desenvolupament local, sovint acompanyades de nous models energètics. Vet aquí uns espais de vida social i col·lectiva que connecten perfectament amb l'eix de reflexió i actuació ‘Viure i produir en un entorn de qualitat', un dels deu del full de ruta CATPAISATGE 2020, de l'Observatori del Paisatge de Catalunya.

Amb aquesta jornada, l'Observatori vol debatre aquests aspectes i posar sobre la taula com abordar el futur dels micropobles tot incidint d'una manera especial en la preservació de la seva identitat, plasmada en un paisatge determinat.

Es pot consultar el programa aquí.

Per assistir a la jornada és necessari que us hi inscriviu (inscripció gratuïta) mitjançant aquest formulari.

imatge programa Micropobles