News
05/13/2016

Els vídeos de la jornada sobre micropobles ja són al web

La jornada Els micropobles: paisatge, urbanisme i identitat territorial, organitzada per l'Observatori amb la col·laboració de l'Associació de Mircropobles de Catalunya, es va celebrar el dia 15 d'abril de 2016 a Sant Miquel de Campmajor.

Més d'un centenar de persones provinents de tot Catalunya van omplir el local social de Sant Miquel de Campmajor, un micropoble del Pla de l'Estany, per parlar sobre estratègies, problemàtiques i realitats dels micromunicipis –pobles que tenen menys de cinc-cents habitants-, i per reivindicar el seu paper en la vertebració del territori. En aquest sentit, cal recordar que una tercera part dels municipis de Catalunya tenen menys de 500 habitants (dels 948 municipis catalans, 327 no arriben al mig miler de persones censades); els habitants d'aquests 327 municipis tot just arriben al 2% de la població catalana, però aquests 327 municipis representen el 35% del territori català.

Durant la jornada, i seguint el programa previst, es va parlar d'urbanisme, gestió i desenvolupament local –per exemple es va parlar del pla de gestió del paisatge del Priorat-, sempre amb el tema comú de la identitat territorial i els valors inherents a aquests pobles. A la tarda es va posar èmfasi al repte de la transició energètica i a les estratègies de repoblament a partir d'activitats vinculades al món de l'art i la creació.

Podeu accedir als vídeos d'enregistrament del seminari clicant aquí.

Storify de la jornada creat per Microcatalunya, que també van participar en la jornada.

Benvinguda i presentació Jornada Micropobles