News
05/19/2017

El web Paisatge i món local incorpora nova informació

El web, actiu des de l’any 2013, incorpora nous casos d’interès i actualitza altres apartats.

L'Observatori del Paisatge de Catalunya, molt conscient de la importància que té el paisatge en l'àmbit local, l’any 2013 va activar un web temàtic sobre paisatge i món local. El portal, disponible íntegrament en català, castellà i anglès, recull, classifica i ordena una selecció de les principals experiències existents arreu d'Europa sobre promoció del paisatge a escala local, i les posa a disposició d'ajuntaments, mancomunitats, entitats locals, persones especialitzades i el públic en general.

En les últimes setmanes s’han actualitzat notablement els continguts del bloc “Instruments” i del bloc “Casos d’interès”. A part, els blocs “documents” i “informació a la premsa”, s’actualitzen permanentment.

El bloc 'Instruments' ha incorporat dos apartats amb informació relacionada amb les cartes del paisatge i els plans de paisatge. Per altra banda, l’apartat de recull de propostes i orientacions definides pels catàlegs de paisatge de Catalunya i dirigides a les autoritats locals s’ha ampliat incloent recomanacions orientades a la conservació, la millora i la promoció del paisatge fluvial, la façana litoral, els paisatges agrícoles i els de perifèria.

El bloc “Casos d’interès”, inclou una selecció a escales diverses d'iniciatives i projectes europeus que tenen per objectiu la conservació, la millora o la promoció del paisatge en l'àmbit local. S’han inclòs sis casos nous: Charte du Parc Naturel Régional des Pyrénées Catalanes, Ordenança municipal dels usos del paisatge i de publicitat de Granollers, Incredible edible Todmorden, Hima: una metodologia per a la implicació local en la gestió de paisatges singulars, L’Olivera Cooperativa i Adotta un Terrazzamento. Sostieni la montagna del canale di Brenta.

nous apartats al web de món local