Novetats
28/06/2017

L'Observatori col·labora en el Pilot Course: Low Carbon Tourism Destinations & Low Carbon Rural Development

Entre els dies 8 i 19 del passat mes de  maig es va portar a terme , a Lloret i a Vilademuls, el segon curs pilot del projecte Erasmus+ titulat Towards Low Carbon Societies - Increasing professionalism in land use and landscape management within climate change, on s'exploren metodologies i propostes per arribar a un escenari futur més sostenible de menys emissions de carboni, d'acord amb els compromisos europeus.

Els partners principals del projecte són els departaments de geografia de la University of Eastern Finland, de l’Adam Mickiewicz University i de la Universitat de Girona. L'Observatori del Paisatge és partner col·laborador del projecte i ha participat en el curs pilot d’aquest mes de maig.

En el curs, coordinat per la Universitat de Girona i amb la col·laboració de l’Observatori del Paisatge, hi participaven alumnes de Polònia (UAM), Finlàndia (UEF), i de les universitats catalanes de Girona i l’Autònoma de Barcelona. Durant les dues setmanes de durada s'han dut a terme sessions i conferències amb experts del territori, s’han analitzat documents i cartografia, s’han realitzat entrevistes amb agents del territori i s’ha tancat amb l’elaboració de propostes per avançar cap a la sostenibilitat i cap a un futur en baixes emissions pel que fa a l’entorn turístic (Lloret) i rural (Vilademuls).

Visita dels alumnes del curs a l'Observatori

La primera edició del Curs Pilot es va celebrar l’octubre de 2016 a Poznan (Polònia), i la última tindrà lloc a Joensuu (Finlàndia), el febrer de 2018.

A la pàgina del projecte podeu trobar més informació:

http://towardslowcarbon.eu/