News
09/05/2017

A punt el primer Seminari Biennal ‘Paisatge i imatge. La fotografia'

El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l'Ajuntament de Girona i l’ Observatori del Paisatge de Catalunya estem organitzant la primera edició del seminari, que tindrà lloc a l’EspaiCaixa Girona els dies 19 i 20 d’octubre de 2017.

Des dels inicis de la invenció de la fotografia aquesta va tenir un paper principal com a eina per descriure els territoris i els seus paisatges. La fotografia, a diferència de la literatura i les representacions pictòriques, assegurava la presència real de l’autor in situ i la representació fidel de la realitat. Tot i la relativament curta història, aquelles primeres fotos i les actuals són una enorme font documental que permeten conèixer els paisatges i la seva evolució. Avui dia la fotografia és plenament present a la nostra vida diària, tots som fotògrafs i tenim accés a imatges d’arreu del món. En la primera edició del seminari biennal Paisatge i Imatge s’analitzarà el paper de la fotografia com a eina per interpretar i gestionar el paisatge des d’una perspectiva interdisciplinària i internacional.

El fotògraf Joan Fontcuberta serà l’encarregat d’obrir la jornada, que s’estructura en tres blocs: ‘La fotografia com a eina per gestionar i interpretar el paisatge’, que permetrà conèixer com s’ha utilitzat i com es pot utilitzar la imatge com a font documental i com un element clau per caracteritzar el paisatge; ‘Noves perspectives en la gestió de la imatge’, dedicat a les fonts i arxius d’imatges, i ja durant el segon dia, el bloc ‘La nova fotografia de paisatge’, que inclou una xerrada amb fotògrafs contemporanis sobre el paisatge més enllà de la fotografia, conduïda per l’artista Clara Nubiola.

Més de vint ponents intervindran en el seminari, dos dels quals provinents de França i Itàlia. Cal destacar que tot i aquesta participació internacional, no hi haurà servei de traducció simultània.

Podeu consultar el programa sencer aquí.

Inscripcions i forma de pagament: el preu és de 40€, i de 20€ per a estudiants i persones inscrites a l'atur (caldrà document que ho acrediti). Ompliu el formulari que trobareu aquí.

Portada seminari Paisatge i Imatge