News
04/17/2018

Col·laboració en el festival de literatura MOT

Amb l’objectiu de posar de manifest la relació entre paisatge i literatura, l’Observatori del Paisatge i l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot han produït l’exposició “Paisatge compromès” en el marc del festival MOT 2018. A partir d’una selecció de textos d’escriptors convidats pel festival, els alumnes de l’Escola d’Art han generat fotografies que il·lustren els textos.

L’exposició s'ha pogut veure del 22 al 24 de març de 2018 a la Sala El Torín d'Olot, i es continuarà exposant al Claustre del Carme de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot fins al 14 de maig.

El festival MOT d’enguany s’ha dedicat a la literatura encarnada, que és aquella que vol testificar la realitat que ens envolta, ja sigui en l’àmbit de l’experiència privada o col·lectiva.

Les referències paisatgístiques són constants en la literatura. Els escriptors utilitzen el paisatge per interpretar i recrear la realitat que els envolta. És allà on passa l’acció, l’escenari que acull les vides i aventures dels personatges; i, en ocasions, fins i tot, el paisatge esdevé un personatge més de les obres literàries. Així, la literatura participa en la construcció social del paisatge perquè ens ensenya a veure’l d’una determinada manera. Gràcies als particulars punts de vista dels escriptors anem interioritzant, sense adonar-nos-en, els traços més significatius i determinants d’aquests paisatges.

fotografies MOT 2018