News
05/31/2018

Tret de sortida al Catàleg de paisatge del Penedès

Els dies 12, 13, 14 i 15 de juny se celebren les sessions obertes a tothom on s’explicaran les eines que té la ciutadania per col·laborar en la seva elaboració.

L’Observatori del Paisatge de Catalunya està coordinant el Catàleg de paisatge del Penedès, una eina imprescindible per integrar el paisatge en el Pla territorial parcial del Penedès que està elaborant la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. El Catàleg ajudarà a conèixer millor com és el paisatge del Penedès i a pensar, entre tots, com es vol que sigui en el futur.

Per preparar el Catàleg de paisatge és indispensable la col·laboració de tots els penedesencs i penedesenques. És per això que entre l’Observatori del Paisatge i la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Departament de Territori i Sostenibilitat s’han organitzat quatre sessions informatives on s’explicarà què és un catàleg, es presentaran treballs preliminars i, sobretot, s’explicaran les diverses maneres que hi ha per col·laborar en la seva elaboració.

Les quatre sessions seran els dies 12, 13, 14 i 15 de juny, a les set de la tarda, als següents espais:

12 de juny: Museu Molí Paperer. C/Pau Casals, 10 (Capellades)

13 de juny: Museu Pau Casals. Avinguda Palfuriana, 67. Sant Salvador (El Vendrell)

14 de juny: Casal d’entitats. Carrer de Marc Mir, 15. (Sant Sadurní d’Anoia)

15 de juny: Masia d’en Cabanyes. Camí ral, s/n (Vilanova i la Geltrú)

El pòster amb els llocs i horaris de les sessions es pot descarregar aquí: http://www.catpaisatge.net/docs/sessions_informatives_web.pdf

Poster participació Catàleg de Paisatge del Penedès

Una de les principals eines que la ciutadania té per participar al Catàleg de paisatge del Penedès és una enquesta a través del web on es fan preguntes vinculades amb la relació que té cadascú amb el seu paisatge. Aquesta informació és molt útil per l’equip d’elaboració del Catàleg de paisatge, ja que permet identificar nous elements que tenen valor, identificar espais que cal millorar i, en definitiva, plantejar objectius i propostes que s’ajustin millor a la singularitat de cada paisatge. Es pot accedir a l’enquesta a través del web del Catàleg paisatgepenedes.cat o de manera directa a través d’aquest enllaç: https://catalegpenedes.typeform.com/to/sceKny

Una altra de les novetats que es presentarà a les sessions és el vídeo que s’ha preparat expressament per donar a conèixer el Catàleg de paisatge del Penedès i promoure’n la participació: