Novetats
26/06/2018

El Catàleg de paisatge del Penedès, un espai de trobada

Els dies 12, 13, 14 i 15 de juny de 2018 es van celebrar les sessions informatives del Catàleg de paisatge del Penedès. Es van explicar les eines que té la ciutadania per col·laborar en la seva elaboració.

Durant la setmana passada, Capellades, Sant Salvador (El Vendrell), Sant Sadurní d’Anoia i Vilanova i la Geltrú van acollir les sessions informatives del Catàleg de paisatge del Penedès. Les sessions van representar un punt de trobada entre representants d’entitats, professionals, alcaldes, regidors, tècnics municipals, la ciutadania i l’equip d’elaboració del Catàleg de paisatge.

Les sessions van comptar amb la presència del coordinador del Pla territorial parcial del Penedès que està elaborant la Secretaria d'Hàbitat Urbà i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ja que una de les funcions principals del Catàleg és precisament nodrir el Pla territorial en tot allò referent al paisatge.

Més enllà de les sessions informatives

En aquest espai de trobada, també es va presentar una de les principals eines que la ciutadania té per participar al Catàleg de paisatge del Penedès: l’enquesta a través del web on es fan preguntes vinculades amb la relació que té cadascú amb el seu paisatge. Aquesta informació és molt útil per a l’equip que elabora el Catàleg de paisatge, ja que permet identificar nous elements que tenen valor, espais que cal millorar i, en definitiva, plantejar objectius i propostes que s’ajustin millor a la singularitat de cada paisatge.

L’enquesta, oberta fins a finals del mes de setembre i que ja han respost més d’un centenar de penedesencs, es pot omplir a través d’aquest enllaç: https://catalegpenedes.typeform.com/to/sceKny o també s’hi pot accedir a través del web oficial del Catàleg paisatgependes.cat.

Enquesta Web Penedès

Una altra de les novetats que es va presentar a les sessions és el vídeo que s’ha preparat expressament per donar a conèixer el Catàleg de paisatge del Penedès i promoure’n la participació: https://vimeo.com/272531024

Finalment, també es van explicar les altres eines de participació que s’aniran desenvolupant. Es tracta de vuit sessions en format taller/debat, que se celebraran entre el setembre i el novembre on, per una banda es tractaran temes relacionats amb la identificació de valors i les dinàmiques del paisatge i, per l’altra, s’abordaran els objectius i les propostes que plantejarà el Catàleg de paisatge del Penedès.

El Catàleg de paisatge del Penedès

L’Observatori del Paisatge de Catalunya està coordinant el Catàleg de paisatge del Penedès, una eina imprescindible per integrar el paisatge en el Pla territorial parcial del Penedès que està elaborant la Secretaria d'Hàbitat Urbà i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. El Catàleg ajudarà a conèixer millor com és el paisatge del Penedès i a pensar, entre tots, com es vol que sigui en el futur.

Podeu trobar més informació del Catàleg de paisatge i de tot les eines de participació a paisatgepenedes.cat