Novetats
11/12/2018

Presentació del llibre Paisatges de l'aigua i entrega dels premis del concurs fotogràfic Paisatge quotidià

Tant la publicació com el concurs s'han organitzat entre l'Observatori del Paisatge i ATLL, Concessionària de la Generalitat, SA, l'acte conjunt tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona el dimecres 19 de desembre a les 18.30h.  

La presentació del llibre Paisatges de l'aigua anirà a càrrec d'Anna Ribas, catedràtica de geografia de la Universitat de Girona, i especialista en la dimensió socioterritorial de l'aigua i la seva gestió i de Tomàs Molina, físic i cap de meteorologia de TV3.

A través de 125 fotografies de 44 fotògrafs, el llibre recorre paisatges de Catalunya en què l’aigua té un paper protagonista tant en l’origen i la configuració actuals, en el seu funcionament, com en el reconeixement i la percepció social i cultural. Les fotografies mostren i reivindiquen la importància natural i ecològica de l’aigua, com també la cultural, simbòlica i social, i defensen el seu paper cabdal en qualsevol política de gestió i ordenació del territori i del paisatge, ja sigui urbanística, agrícola, forestal, turística, patrimonial o educativa.

El conjunt de les fotografies ens regala una mirada original, extraordinàriament variada, sovint sorprenent, i molt sensible, a l’enorme diversitat de paisatges d’aigua de Catalunya, i als signes que anticipen nous canvis.

Es regalarà un exemplar del llibre a tots els assistents.

Després de la presentació del llibre s'entregaran els premis del concurs fotogràfic Paisatge quotidià, convocat per l'Observatori del Paisatge de Catalunya i ATLL. Amb aquest concurs l’Observatori pretenia aconseguir dos objectius principals: per una banda, fomentar una mirada conscient cap als paisatges quotidians i de l’altra, dinamitzar l’Arxiu d’imatges de l’Observatori, una eina dinàmica per produir, compartir, difondre i fer circular imatges dels paisatges de Catalunya.

Els concursants havien de penjar les fotografies a l'Arxiu d'imatges de l'Observatori, però sempre que es vulgui es pot col·laborar amb l'Arxiu a través de "Penja la teva foto".