Novetats
09/01/2019

Entrega de premis del concurs de fotografia Paisatge quotidià

El passat 19 de desembre de 2018 es van donar a conèixer els guanyadors del concurs fotogràfic Paisatge quotidià, en un acte que es va celebrar al Palau Macaya de Barcelona i on van assistir un centenar de persones.

Mostrar la realitat quotidiana, els paisatges del dia a dia des d'una altra perspectiva és el que van aconseguir les fotografies guanyadores del primer concurs Paisatge quotidià, impulsat per l'Observatori del Paisatge de Catalunya amb la col·laboració d'ATLL.

Els membres del jurat, format pel director de l'Observatori del Paisatge, Pere Sala i Martí; la directora adjunta a la presidència d'ATLL, Laia Bonet, i els fotògrafs Israel Ariño i Jon Uriarte –qui va llegir el veredicte del concurs-, van destacar la qualitat i l'originalitat de les obres que van participar-hi.

D'entre les 268 fotografies presentades, es va atorgar el primer premi –dotat amb 1.000 euros- a l'obra de David Sagarzazu, una imatge que parla de la quotidianitat del paisatge urbà des d'una mirada personal que esdevé universal.

Primer Premi. David Sagarzazu

El segon premi, de 500 euros, va ser per a Pol Viladoms, amb una imatge que reivindica la relació entre el paisatge i les persones que l'habiten en el dia a dia.

Segon premi. Pol Viladoms

A més, es van concedir dues mencions especials, de 250 euros cadascuna, a Albert Latorre i Katarzyna Kawczynska.

Menció especial. Albert Latorre

Menció especial. K.Kawczynska

Amb aquest concurs l’Observatori pretenia aconseguir dos objectius principals: per una banda, fomentar una mirada conscient cap als paisatges quotidians i de l’altra, dinamitzar l’Arxiu d’imatges de l’Observatori, una eina dinàmica per produir, compartir, difondre i fer circular imatges dels paisatges de Catalunya.