News
03/29/2019

Els paisatges de la Mediterrània protagonitzen l'exposició de fotografia i literatura del MOT 2019

El dilluns 18 de març va tenir lloc la inauguració de l’exposició Paisatges literaris de la Mediterrània, que es podrà visitar fins al proper 14 d’abril a Can Trincheria d’Olot.

Amb l’objectiu de posar de manifest la relació entre paisatge i literatura, l’Observatori del Paisatge i l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot han produït l’exposició “Paisatges literaris de la Mediterrània” en el marc del festival MOT 2019. A partir d’una selecció de textos d’escriptors convidats pel festival realitzada per l’Observatori del Paisatge, els alumnes de l’Escola d’Art han generat set fotografies que els il·lustren.

Una trentena de persones van assistir a la inauguració, entre les quals el director de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, Antoni López Sánchez, alumnes i professors, i el director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, Pere Sala.

MOT 2019

Aquest és el sisè any en què el Festival MOT, organitzat pels ajuntaments d’Olot i Girona, confia amb l’Observatori del Paisatge i l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot per dur a terme l’exposició que vincula literatura i fotografia. El festival MOT d’enguany està dedicat a la Mediterrània. La Mediterrània té una gran diversitat paisatgística fruit de l’acció i interacció de les societats amb l’entorn natural. No obstant això, el fet de compartir un mateix mar i un mateix clima, així com unes intenses relacions socials al llarg del temps, ha afavorit l’existència d’estructures i elements del paisatge comuns que tenen un paper important en la definició del caràcter de cada lloc.

Al llarg de la història, els paisatges mediterranis han estat font d’inspiració de nombrosos escriptors. De la mà de la literatura, el paisatge mediterrani ha estat retratat amb gran riquesa de matisos i ha anat creant un imaginari paisatgístic format per uns colors, olors i sorolls determinats. Així doncs, la literatura participa en la construcció social del paisatge mediterrani perquè ens ensenya a veure’l d’una determinada manera.