Novetats
15/05/2019

Nou curs de paisatge per a l'administració local: ‘Paisatge. Ordenació i gestió a escala local'

El paisatge és vist cada vegada més com un motor de desenvolupament, un atractiu local i una via per incrementar el nivell de qualitat de vida i benestar dels ciutadans. Les polítiques i estratègies de paisatge ofereixen una forma alternativa de mirar i gestionar el territori en clau de millora de la qualitat del paisatge i de promoció i dinamització local.

Amb aquest propòsit, la Diputació de Tarragona i l’Observatori del Paisatge de Catalunya organitzen el curs ‘Paisatge. Ordenació i gestió a escala local’, que se celebrarà en cinc espais emblemàtics del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre els dies 3, 4, 10, 17, i 21 de juny de 2019.

L’objectiu del curs és formar en matèria de planificació, promoció i gestió del paisatge a responsables polítics i tècnics de l’administració local (ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats i xarxes de municipis, etc.) que treballen en àmbits com la dinamització local, l’urbanisme, el turisme o la gestió del patrimoni.

El curs està dividit en quatre sessions temàtiques i una visita al Priorat:

  • 3 de juny, al castell de Miravet: El paisatge, clau en el desenvolupament urbanístic i territorial
  • 4 de juny, Cartoixa d’Escaladei: Com posar en valor els paisatges locals?
  • 10 de juny, al Palau Alenyà de Montblanc: Com es pot millorar la qualitat dels paisatges?
  • 17 de juny, castell-monestir d’Escornalbou: Eines per gestionar el paisatge a l’escala local
  • La sortida del dia 21 de juny permetrà conèixer in situ i de primera mà els principals projectes que s’estan implementant en el marc del Sistema de Gestió del Paisatge cultural Priorat–Montsant–Siurana.

Cal inscriure’s abans del 25 de maig a través d’aquesta pàgina web de la Diputació de Tarragona.

Col·laboren en el curs la Secretaria d’Hàbitat Urbà i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, els consells comarcals del Priorat i de la Conca de Barberà, i l’Associació Prioritat.