News
11/26/2019

Ja hi ha data per al segon Seminari Biennal Paisatge i Imatge

Es centrarà en els videojocs i es portarà a terme els dies 14 i 15 de maig de 2020 a Girona.

El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l'Ajuntament de Girona i l’ Observatori del Paisatge de Catalunya estem organitzant la segona edició del seminari ‘Paisatge i Imatge’, que estarà dedicat al món dels videojocs i se celebrarà a l’Auditori EspaiCaixa de Girona, al mateix emplaçament que el primer, a l’octubre de 2017, i destinat a la fotografia.

Els videojocs estan cada cop més presents a la vida diària. Si fa relativament poc temps tenien com a principal funció l’entreteniment o la narració d’històries, avui coneixem el seu enorme potencial com a eines de coneixement, mediació i acció territorial, o el seu rol en l’educació dels futurs professionals del paisatge, sobretot a través dels serious games. És per això que volem preguntar-nos què poden oferir els valors del paisatge en els videojocs del futur, quan cada cop més el paisatge deixa de ser un mer teló de fons del joc per convertir-se en un generador de noves experiències, emocions i significats.

Els blocs que estructuren el programa del seminari són al voltant de les representacions i significats del paisatge en el videojocs; la planificació del paisatge i l’ordenació territorial, i els valors i oportunitats de dissenyar videojocs amb el paisatge.

En breu donarem a conèixer el programa complet i com es podrà formalitzar la inscripció.

Com a novetat en aquesta edició, just una setmana abans del seminari, el 8 de maig, es portarà a terme al Centre Cultural la Mercè de Girona una Game Jam, una trobada de persones especialitzades en diferents disciplines, tant del món del videojoc com del camp del paisatge, amb l'objectiu de co-crear, a nivell conceptual, un protopip aplicat a la gestió i la planificació del paisatge.

El Seminari Paisatge i Imatge. Els Videojocs i la Game Jam tenen el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Escola de Noves Tecnologies Interactives adscrita a la Universitat de Barcelona, l’Obra Social la Caixa i el Centre Cultural la Mercè de Girona.