Novetats
10/01/2020

L'Observatori rep una subvenció de la Diputació de Tarragona per al Simposi Internacional Paisatge, Agricultura i Dona

La subvenció nominativa s'ha concedit aquest el 3 de desembre de 2019 i té un import de 12.000€ (Exp. 8004330008-2019-0012009)

L'objecte de la subvenció és el Simposi Internacional "Paisatge, Agricultura i Dona", que es va portar a terme els dies 9 i 10 de maig de 2019 a la Cartoixa d'Escaladei, al Priorat. Estava organitzat per l’Observatori del Paisatge de Catalunya i la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat, amb el suport de la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Priorat, l’Associació Prioritat, i els departaments d’Agricutlura, Ramaderia, Pesca i Alimnetació, Cultura i Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

La Sala Refetor de la Cartoixa va acollir vora dues-centes persones que van poder escoltar més d’una quinzena de ponències vinculades als valors dels paisatges agrícoles respectuosos amb la idiosincràsia del territori, a models agraris per a paisatges resilients i viables, a projectes cooperatius agraris que apoderen les dones, a la idea de governança, que suggereix noves relacions amb els poders polítics i institucionals en aquests indrets, etc.

L'objectiu del simposi era propiciar l'intercanvi i el debat amb altres paisatges agrícoles d'arreu del món amb els quals compartir criteris de valors, de model i de governança. Així, el Simposi pretenia crear lligams entre paisatges, iniciatives i projectes d’arreu del món que treballen pel reconeixement d’aquests models agrícoles, la seva viabilitat, i la salvaguarda de l’insubstituïble capital biocultural que representen.

Es pot accedir al document complet de conclusions a la mateixa pàgina web del Simposi, a l’apartat de Resum , i també es poden visualitzar els enregistraments de les ponències.