News
12/28/2020

IV Reunió de treball de la Xarxa de Territoris pel Paisatge

Es va portar a terme el 17 de desembre de 2020 i es centrà en la temàtica del paisatge i la transició energètica.

La Xarxa de Territoris pel Paisatge aplega els territoris de Catalunya que estan desenvolupant estratègies i instruments en relació amb el paisatge, com són les cartes de paisatge, plans de paisatge o altres iniciatives de planificació i gestió del paisatge. Està formada per representants de l’administració local i entitats del territori que ens trobem un cop a l’any per posar en comú estratègies, metodologies, experiències i resultats en polítiques de paisatge.

L’Observatori del Paisatge va convocar el dia 17 de desembre de 2020 la IV reunió de treball sobre experiències en la planificació i gestió del paisatge de la Xarxa de Territoris pel paisatge. A causa de la situació d’excepcionalitat sanitària causada per la COVID-19, en aquesta ocasió es va realitzar en línia en comptes de les jornades presencials habituals. Seixanta persones es van connectar per seguir la presentació i participar en el debat posterior.

Aquesta jornada es va centrar en un estudi efectuat pel Collectif Paysages de l’après pétrole. Les arquitectes Armelle Lagadec i Mathilde Kempf, representants de l’entitat, van explicar els principis, objectius, accions i metodologia d’anàlisi d’aquest col·lectiu multidisciplinari i van presentar l’estudi Paysages et transitions, réponses à travers l’Europe, que analitza interessants experiències europees en relació amb el paisatge i la transició energètica.

Podeu consultar el document de resum de la reunió aquí.