News
02/10/2021

Eva Marín, nova fotògrafa a la capçalera del web i a la galeria d'imatges de l'Observatori

Eva Marín és la nova fotògrafa que il·lustra la portada del web de l'Observatori del Paisatge. D’aquesta manera formarà part també de la galeria d'imatges de l'Observatori.

Tal com explica en la seva pàgina web, les instal·lacions fotogràfiques i audiovisuals d’Eva Marín (Premià de Mar 1978) posen l’accent en els aspectes que no estan visibles en la representació territorial tradicional. L’artista defuig la grandiloqüència opaca d’aquestes representacions, concebudes institucionalment per velar les grans transformacions degudes al progrés de les darreres dècades i, per contra, se situa en l’experiència ínfima i íntima del territori i n’ofereix perspectives ocultes, mirades col·laterals i símptomes disruptius.

Proposa una mirada al que és proper i aparentment insignificant, al detall menysvalorat. Una mirada rastrejadora que vol propiciar la reinvenció activa del lloc, que pugui venir d’un estar atents als senyals naturals per ells mateixos.

L’artista ha nascut i crescut al bell mig del Maresme, una de les zones de la perifèria barcelonina de més salvatge transformació urbanística soferta durant la segona meitat del segle passat. Proposa una immersió territorial al que anomena “la geografia invisible de la perifèria”, amb la qual busca trencar l’estereotip del “somni de paradís familiar” (desvinculat del lloc) sobre el que es fonamenta la imatge del Maresme.

Podeu llegir més sobre la descripció de la seva obra en aquest text de Teresa Blanch Malet: https://www.evamarin.net/textsaboutme