Novetats
22/04/2021

Nou curs ‘Paisatge urbà i perspectiva local. Valortizació i intervenció en el paisatge en escales intermèdies'

La Diputació de Barcelona i l’Observatori del Paisatge de Catalunya organitzen el curs en línia ‘Paisatge urbà i perspectiva local. Valortizació i intervenció en el paisatge en escales intermèdies’, que tindrà lloc els dijous des del 6 de maig al 10 de juny, d’11 a 13h, i que està destinat exclusivament a càrrecs i tècnics del món local inclosos en la Diputació de Barcelona.

El paisatge té un interès i una presència creixent en la societat i en les polítiques publiques, i és vist cada vegada més com una via per incrementar el benestar i la qualitat de vida de les persones que viuen en entorns urbans. En les darreres dècades els pobles i ciutats de la demarcació de Barcelona han sofert transformacions territorials molt rellevants, fruit d’intenses dinàmiques d’urbanització, metropolització i globalització, especialment en les escales intermèdies. El resultat en són els paisatges quotidians d'avui, que hem de saber valoritzar i intervenir-hi adequadament, a partir del reconeixement i l'activació dels seus valors en transformació.

L’objectiu d’aquest curs, organitzat per la Direcció de Serveis de Formació i Gerència de Serveis d'Equipaments, Infraestructures Urbanes i Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona i l’Observatori del Paisatge, és el d’explorar a través de casos, eines i metodologies, i des d’una perspectiva local, noves formes de gestió, ordenació i tractament dels paisatges urbans de la demarcació de Barcelona.

Destinataris

El curs dirigit va persones directives i tècniques de les àrees territorials locals, de l’urbanisme, de les infraestructures, de l’habitatge, del desenvolupament econòmic, del patrimoni i del medi ambient, així com a tots aquells perfils professionals de l’administració local de la demarcació de Barcelona que participen en la gestió urbana i territorial.

Inscripció i admissions

Cal adreçar-se a s.equipamentsep@diba.cat

Aquí podeu trobar el programa detallat de la jornada.