News
12/14/2015

El govern de Xipre s'interessa en l'Observatori del Paisatge i en les polítiques catalanes de paisatge

L'Observatori ha estat convidat a un taller de treball amb els responsables del Departament de Planificació Territorial i Habitatge del Ministeri de l'interior del Govern de Xipre

L'Observatori del Paisatge va participar al Taller "MedScapes Project - Landscape Character Assessment as a tool for the effective conservation of natural heritage in the Eastern Mediterranean", que es va celebrar el passat 9 de desembre a la seu del Ministeri de l'Interior del govern de Xipre, a Nicòsia. La trobada, organitzada pel Departament de Política Territorial i Habitatge i la fundació xipriota Laona, va reunir responsables polítics i tècnics amb competències en ordenació del territori i gestió planificació del paisatge d'aquest país a totes les escales, des de la nacional fins a la local. L'objectiu del taller era el de debatre amb els participants els resultats pràcticament definitius del projecte europeu MedScapes (del qual l'Observatori n'és assessor) i en el qual hi participen tres entitats de Xipre, a més a més d'altres de Grècia, Jordània i Líban.

Pere Sala, coordinador de l'Observatori, va ser el representant de l'entitat catalana al taller. L'interès dels organitzadors era el de conèixer la naturalesa i les funcions de l'Observatori del Paisatge de Catalunya, els continguts i aplicacions dels catàlegs de paisatge, així com altres eines que s'estan desplegant a Catalunya (cartes del paisatge, plans de paisatge, etc.). El govern de Xipre feia temps que mostrava interès per l'activitat de l'Observatori del Paisatge de Catalunya i per les polítiques catalanes de paisatge en general.

El taller, de gran nivell tècnic, també va presentar el nou model d'anàlisi del risc i el sistema de suport a la presa de decisions desenvolupat pels socis libanesos del projecte. A més, va anunciar les primeres passes fetes pel recentment creat Observatori del Paisatge de la Mediterrània Oriental, on l'Observatori català col·labora en el seu desenvolupament.

Reunió a Xipre