News
02/08/2016

Disponibles els vídeos de les ponències del seminari internacional Paisatge, economia i empresa

Les jornades es van celebrar al Museu Marítim de Barcelona els dies 26 i 27 de novembre de 2015.

El seminari va omplir la sala d'actes del Museu Marítim de Barcelona d'experts, tècnics, professionals i estudiants de diversos països per tractar el potencial competitiu i d'atracció d'oportunitats que té el paisatge.

Les jornades van ser inaugurades pel director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, el director general d'ATLL, Alfredo Gutiérrez, el diputat delegat d'Espais Naturals i Medi ambient de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent, i el director de l'Observatori del Paisatge, Joan Nogué.

El programa s'estructurava en tres blocs. El primer contextualitzava el paisatge com a factor competitiu i d'innovació dels territoris; el segon s'endinsava en els instruments de finançament per la millora i gestió del paisatge, posant èmfasi en la importància de la cooperació públicoprivada i el mecenatge, amb una taula rodona per parlar específicament del paper de les fundacions. El tercer i últim bloc, ja el divendres, tractava la iniciativa empresarial basada en el paisatge i des de perspectives molt diverses, com ara des del màrqueting i la comunicació, el ‘coworking' o el turisme.

Atès el gran interès de la temàtica i l'aforament limitat de la sala, es van enregistrar les ponències per tal de poder difondre'n el contingut. Està previst que més endavant es publiqui un llibre amb els articles de les ponències. De moment, podeu accedir als vídeos de les presentacions i les taules rodones de l'esdeveniment, que trobareu en l'idioma original en què van ser exposades en el seminari (català, castellà i anglès).

Podeu accedir als vídeos d'enregistrament del seminari clicant aquí.

Seminari Paisatge i empresa