News
04/29/2016

L'Observatori presenta la Wikipedra en unes jornades de pedra seca a la Catalunya nord

En el marc de les primeres jornades "Rencontres catalanes de la pierre sèche" organitzades pel Parc Natural Regional del Pirineu Català, l'Observatori va explicar el projecte Wikipedra i la imminent ampliació a part de la Catalunya nord fruit d'una de les accions del Pla del paisatge transfronterer de la Cerdanya.

Les jornades, celebrades a Port-Vendres, Taurinya i Catllar els dies 6, 7 i 8 d'abril de 2016, van reunir un centenar de persones vinculades amb la pedra seca d'àmbits molt diversos: tècnics, enginyers, margers, agents de desenvolupament local, polítics i aficionats, provinents del Departament dels Pirineus Orientals, d'altres Departaments de l'estat Francès, de Catalunya i de les Illes Balears. Durant els tres dies es van tractar aspectes relacionats amb el valor patrimonial de les construccions de pedra seca i també es va posar èmfasi en el paper de la tècnica constructiva de la pedra seca en les noves construccions i en els reptes de l'ofici de marger, altament reconegut a l'estat francès sobretot gràcies a la tasca de la "Fédération française des professionnels de la pierre sèche".

La presentació de la Wikipedra va formar part de les experiències de posada en valor del patrimoni de la pedra seca i és la primera actuació de divulgació i sensibilització vinculada amb la nova ampliació del web. A part d'explicar les característiques del web i els resultats d'aquests 5 anys de funcionament, la ponència tenia per objectiu començar a incentivar la col·laboració de les entitats, experts i ciutadans dels 85 municipis de les Mancomunitats Pyrénées Cerdagne, Cacpir Haut-Conflent et Conflent-Canigó on s'ampliarà la Wikipedra. jornades pedra seca a la Catalunya Nord