News
06/16/2016

Ja estan obertes les inscripcions a la jornada Paisatges ordinaris, patrimoni i societat civil

La jornada es portarà a terme a Terrassa, el 8 de juliol de 2016

L'Observatori del Paisatge de Catalunya està organitzant, amb el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), la jornada Paisatges ordinaris, patrimoni i societat civil, que tindrà lloc a la seu del mNACTEC, a Terrassa, el dia 8 de juliol de 2016.

El paisatge aporta avui al món del patrimoni una visió global i integradora que permet entendre un element patrimonial –estigui o no catalogat- no com un artefacte aïllat, sinó com una peça més d'un conjunt, és a dir, d'un paisatge que li dóna sentit i raó de ser. En paral·lel, avancem cap a uns conceptes de patrimoni i paisatge més participats i plurals, amb responsabilitats compartides, on la societat adquireix un paper cada cop més rellevant a l'hora d'atorgar el valor de patrimoni a un determinat artefacte, o a un determinat paisatge.

Amb aquesta jornada, l'Observatori vol debatre aquests aspectes i posar sobre la taula la dimensió patrimonial del paisatge també com a eina per al desenvolupament econòmic local, a part del seu paper de sensibilització ciutadana.

Pots consultar el programa del seminari aquí.

La inscripció, que és gratuïta però obligatòria, es pot fer en aquest formulari.

Paisatges ordinaris, patrimoni i societat civil