News
05/12/2017

Jornada (Des)fer el territori

El proper dissabte 17 de juny tindrà lloc una jornada sobre el paper que pot tenir l’art en processos de transformació paisatgística, titulada (Des)fer el territori: pràctiques culturals i regeneració del paisatge.

La jornada està organitzada per l’Observatori del Paisatge, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis de la Universitat de Girona i el Museu de la Mediterrània.

Després de dècades en les quals l’ocupació del territori era sinònim de riquesa econòmica, en els darrers anys s’ha donat un canvi cultural que aposta per la defensa del paisatge. Així, el paisatge és vist com un bé comú que cal protegir, gestionar i ordenar per millorar la qualitat de vida de la població, però també perquè un paisatge ben cuidat pot afavorir el creixement econòmic local. Per intentar fer front al llegat del boom immobiliari s’ha fet evident la necessitat de repensar el territori i buscar sistemes per recuperar aquests espais. En els processos de restauració i desurbanització el món de l’art i la ciutadania hi tenen molt a dir.

La jornada es desenvoluparà en el municipi de Torroella i l’Estartit. Al matí, experts en territori i en art exposaran els seus arguments al Museu de la Mediterrània. A la tarda hi haurà una visita guiada a la maresma de la Pletera, a l’Estartit, i a les intervencions artístiques que s’hi han realitzat. La jornada s’emmarca en el procés de restauració de la maresma de la Pletera a l’Estartit i en les intervencions artístiques que busquen afavorir la recuperació de la memòria del lloc i la difusió d’una intervenció paisatgística amb vocació pública.

Les sessions són gratuïtes, obertes al públic i no és necessària la inscripció.

Podeu consultar el programa de la jornada aquí.

Maresma de la Pletera