News
07/03/2017

L'art i els processos de restauració paisatgística. Jornada (Des)fer el territori

La jornada (Des)fer el territori: pràctiques culturals i regeneració del paisatge, és fruit de la col·laboració entre l’Observatori del Paisatge,  l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis de la Universitat de Girona i el Museu de la Mediterrània.

Una seixantena de persones van assistir el passat dissabte 17 de juny a la jornada (Des)fer el territori que es va estructurar en dos blocs molt diferenciats. Al matí, diversos experts d’àmbit català i espanyol van exposar al Museu de la Mediterrània la necessitat de repensar el territori i buscar sistemes per recuperar espais degradats. Les ponències van posar sobre la taula que l’art pot ser un bon aliat en els processos de restauració paisatgística.

A la tarda, la sessió es va desenvolupar a l’Estartit on es van explicar els treballs de restauració dels valors naturals i paisatgístics de la maresma de la Pletera, es van presentar in situ dos dels projectes artístics que s’hi estan desenvolupant en el marc del LIFE Pletera i es va portar a terme una intervenció efímera a la caseta elèctrica de la zona d’actuació.

Atès el gran interès de la temàtica, es van enregistrar les ponències en vídeo que estaran disponibles en poques setmanes.

Intervenció artística a la maresma de la Pletera