News
03/28/2018

L'Observatori, membre de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat-Montsant-Siurana

La Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana, creada el passat mes d’octubre de 2017, és un òrgan de participació que té com a objectiu una millor coordinació i control de les polítiques en matèria de territori, paisatge i sostenibilitat de la comarca del Priorat, que han de complir i aplicar el Sistema de Gestió del Paisatge definit segons els requeriments de la candidatura UNESCO.

Com és sabut, el Consejo del Patrimonio Histórico, reunit a Santo Domingo de la Calzada, va acceptar el passat 6 d’octubre la candidatura ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ a Patrimoni Mundial de la UNESCO. La institució internacional reconeixerà la Candidatura, si s’escau, el 2019.

L’Assemblea General de la Comissió està formada per nombroses institucions públiques i privades, així com entitats de la comarca. L’Observatori del Paisatge també en forma part, i alhora participa activament a la Permanent de la Comissió, on també hi ha el Consell Comarcal del Priorat, la Diputació de Tarragona, els Departaments de Territori i Sostenibilitat, de Cultura, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, o l’Associació Prioritat, entre altres.

Els objectius de la Comissió són: proposar iniciatives al Consell comarcal en relació amb el paisatge i la sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana, assessorar la política de paisatge, aportar elements per a la fixació de prioritats, aprovar recomanacions d’actuació adreçades als agents públics i privats amb competències en la matèria, garantir i promoure fórmules de participació i fer el seguiment de la Carta del Paisatge del Priorat i la Carta Europea de Turisme Sostenible.

Més enllà dels assumptes de gestió i coordinació, la Comissió també vol convertir-se en un espai de debat i generació d’idees transversal, representatiu i autoritzat en assumptes de paisatge del Priorat.

Priorat