News
08/28/2019

Ja es poden consultar els resultats dels tallers de proposta del Catàleg de paisatge del Penedès

Durant el mes de juny s’han portat a terme quatre tallers a les capitals de comarca de l’àmbit del Penedès.

El Catàleg de paisatge del Penedès ja és a la recta final de la seva elaboració. El document, encarregat per la Secretaria d'Hàbitat Urbà i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a l’Observatori del Paisatge, ha finalitzat la fase de diagnosi i inicia la part de proposta que es concreta amb els objectius de qualitat paisatgística, els criteris i les accions.

Durant els dies 6, 7, 14 i 28 de juny es van realitzar quatre tallers participatius a el Vendrell, Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú que tenien com a objectiu principal recollir propostes d’accions prioritàries a incorporar al Catàleg del paisatge. En total hi van assistir cinquanta persones.

A cadascun dels tallers es van definir de 2 a 3 estacions de treball, amb diferents unitats de paisatge a treballar a cadascuna. A cada estació de treball es disposava de la informació cartogràfica provisional de valors i dinàmiques del paisatge del Penedès i d’un petit resum de les característiques de cada paisatge. La tasca dels participants va consistir tant en complementar informació per millorar la cartografia, com en proposar criteris i accions per a protegir, millorar o ordenar els valors i les dinàmiques cartografiades així com d’altres propostes vinculades amb el paisatge penedesenc.

Els resultats dels tallers es poden descarregar aquí i al web http://paisatgepenedes.cat, que inclou totes les novetats relacionades amb l’elaboració del catàleg de paisatge del Penedès i els resums dels tallers realitzats durant el 2018 i el 2019.

Amb aquests tallers es dona per finalitzat el procés de participació formal vinculat amb el Catàleg de paisatge del Penedès, que ha constat de quatre sessions informatives, una enquesta web, quatre tallers relacionats amb la diagnosi, i aquests darrers quatre tallers vinculats amb les propostes del Catàleg. Tot i això, qualsevol persona interessada pot seguir fent aportacions a través del correu electrònic penedes@catpaisatge.net. L’equip tècnic segueix reunint-se amb representants d’entitats, d’empreses i de l’administració local per acabar d’enriquir el contingut final del Catàleg.