News
12/13/2019

L'Observatori participa a la Setmana Internacional del Paisatge, a Xile

Diverses entitats i institucions llatinoamericanes van organitzar la Setmana Internacional del Paisatge 2019, que es va portar a terme entre Viña del Mar i Santiago de Xile, del 3 al 9 de novembre.

Unes 150 persones provinents de diversos llocs del món van assistir a la Setmana Internacional del Paisatge, que va comptar amb activitats ben rellevants com el Simposio “Pensar y Sentir el Paisaje. Identidad, Desarrollo y Equidad”, el VII Foro LALI, o a la Conferència Regional IFLA Américas “Paisaje y Arquitectura del Paisaje: Educación y Nuevos Paradigmas”, entre d’altres, centrades en la cerca de nous acords entre la societat civil, els estats i el món privat llatinoamericans en l’àmbit del paisatge.

L’Observatori del Paisatge de Catalunya va ser convidat a participar el dia 4 de novembre al Simposi, i el director, Pere Sala, va impartir la conferència “Viure i produir en un entorn de qualitat”, en el marc del bloc “El paisatge com a factor de desenvolupament i equitat”, al segon dia. Les experiències catalanes del Fòrum Verge Extra Oli i Territori de les Garrigues, el projecte Life Pletera de Torroella de Montgrí, el projecte pallarès Gratitud, la Candidatura del paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània del Priorat-Montsant-Siurana, o el projecte de dinamització territorial a través de la descoberta dels paisatges des de les carreteres de Catalunya van centrar la seva conferència.

El 2 de novembre, en l’acte d’obertura de la Setmana Internacional del Paisatge, celebrat a Viña del Mar, l’Observatori va rebre el reconeixement per l’impuls i la col·laboració amb Amèrica llatina mitjançant la investigació científica i tècnica en matèria de paisatge per part de la Federación Internacional de Arquitectos del Paisaje Región Américas i la Iniciativa Latinoamericana del Paisaje (LALI).

Entre les entitats organitzadores d’aquest esdeveniment, a més de les ja citades Iniciativa Latinoamericana del Paisaje (LALI) i la Federación Internacional de Arquitectos del Paisaje Región Américas (IFLA AR), hi havia també l’amfitriona Corporación Patrimonio y Paisaje de Chile (CP&P), entre d’altres.