News
10/29/2020

A punt el curs per a l'administració local 'El paisatge des de l'escala local'

El paisatge és vist cada vegada més com un motor de desenvolupament, un atractiu local i una via per incrementar el nivell de qualitat de vida i el benestar dels ciutadans. Les polítiques i eines de paisatge ofereixen una forma alternativa de mirar i gestionar el territori en clau de millora de la qualitat i de promoció i dinamització local.

Els propers dies 9, 13, 16, 20, 23 i 26 de novembre de 2020 tindrà lloc el curs en línia “El paisatges des de l’escala local. Gestió, ordenació i valorització dels espais oberts, dirigit principalment a càrrecs electes i tècnics de medi ambient, arquitectes, enginyers, tècnics en turisme i patrimoni i gestors dels ens locals de la demarcació de Girona, així com a altres tècnics d'altres administracions.

Està organitzat per l'Observatori del Paisatge, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

En l'àmbit local, la planificació i la posada en valor dels espais oberts, espais complexos que sovint acullen actuacions controvertides, continua sent un dels grans reptes en paisatge. Són indrets que requereixen lectures alternatives a les hegemòniques i habituals, i estratègies pròpies. Probablement perquè durant moltes dècades hi ha hagut una manca de comprensió, de relat i de planificació d'aquests espais, i això ens obliga a aprendre, a reinterpretar i repensar contínuament aquestes realitats i la manera de tractar-les. Per entendre la lògica i la idiosincràsia dels espais oberts, i actuar-hi adequadament, calen mirades molt variades i actors ben diversos.

L'objectiu d'aquest curs és formar responsables polítics i tècnics de l'administració local en matèria de planificació, gestió i valorització del paisatge, explorant noves formes d'intervenció i de gestió en els espais oberts, amb la mirada posada a l'urbanisme, la dinamització local, el turisme, o la gestió dels espais naturals i del patrimoni. El curs també està adreçat a tècnics de la Generalitat i d’altres administracions públiques de Catalunya.

La inscripció al curs és gratuïta i cal fer-la, abans del 30 d'octubre, a inscripcio@catpaisatge.net