News
07/14/2021

Donatiu de fotografies de Borja Ballbé a l'Arxiu d'Imatges de l'Observatori del Paisatge

El fotògraf Borja Ballbé ha fet un donatiu a l’Arxiu d’Imatges de l’Observatori de quasi mig miler de fotografies que formen part de diversos projectes duts a terme al llarg de la seva trajectòria professional.

Borja Ballbé és fotògraf freelance especialitzat en arquitectura i paisatge, professor a l’Escola Superior d’Imatge i Disseny IDEP de Barcelona i fundador del web Panorama.pm, on es recullen projectes artístics de diversos joves fotògrafs del món acompanyats de textos especialitzats per reflexionar sobre la nostra relació amb el territori i el paisatge. Ballbé ja havia col·laborat amb l’Observatori del Paisatge temps enrere, directament amb l’Arxiu, però també com a participant a seminaris i col·laborador de publicacions, aquesta vegada ho fa amb un donatiu d’unes cinc-centes fotografies de diversos projectes, entre ells, per exemple Welcome to nature, Paisajes comunes o Barcelona entre altres. Les fotografies ja s’han començat a catalogar i es pot veure una mostra a la galeria d’imatges creada en motiu del donatiu i disponible al web de l’Arxiu d’Imatges.

L’Arxiu d’Imatges de l’Observatori del Paisatge de Catalunya és una eina en constant actualització, i oberta a col·laboracions ben diverses, des de l’àmbit professional a l’artístic, passant pels aficionats a la fotografia. S’ha convertit en un portal i una eina accessible a tothom, que permet catalogar i compartir fotografies de paisatge de tothom qui ho desitgi, amb la finalitat de promoure el coneixement, l’estudi, la conscienciació, la gestió i l’ordenació del paisatge. L’Arxiu actualment té un fons d’unes 2.500 imatges digitals dels paisatges contemporanis catalans que no para de créixer gràcies a donatius com el d’en Borja Ballbé.

Borja Ballbé

Borja Ballbé