Dossier
Dry stone Landscapes
Catalunya
|
Crònica
|
Arqueologia del paisatge
|

Es crea una app per promoure la pedra seca

27/06/2017
|
El Punt Avui

Permet consultar i catalogar construccions de pedra seca.

La biblioteca d’Avinyonet de Puigventós va ser dijous passat l’escenari on es va presentar la nova aplicació per a telèfons mòbils que permetrà consultar i catalogar construccions de pedra seca de Catalunya i dels 85 municipis que integren el Parc Natural Regional (PNR) del Pirineu Català i la Mancomunitat del Conflent-Canigó de l’estat francès.

Qualsevol persona que trobi una construcció de pedra seca, la pot introduir a l’inventari a través d’un formulari que permet escollir entre cinc tipologies: barraques i cabanes, construccions relacionades amb l’aigua, murs i conjunts, forns i altres construccions.

L’aplicació funciona de manera sincronitzada amb la Wikipedra, el portal web impulsat per l’Observatori del Paisatge de Catalunya i que, des del 2011 ja ha permès catalogar més de 15.300 barraques de pedra seca gràcies a 227 col·laboradors.

D’altra banda, en aquest mateix acte també es va aprofitar per presentar noves fitxes de catalogació de noves tipologies constructives de pedra seca, una publicació sobre bones pràctiques de la ciutadania per conservar el paisatge i la continuació del projecte Col·laboraxPaisatge que vol posar en valor aquestes construccions.