Dossier
Dry stone Landscapes
Catalunya
|
Crònica
|
Paisatge rural i forestal
|
Gestió i planificació del paisatge
|

Recuperen pastures i refan construccions de paret seca a la Fageda d'en Jordà

24/10/2011
|
Diari de Girona

El delegat general de la Caixa a Girona, Jordi Nicolau; el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Calm, i el director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural), Xavier Puig, van presentar ahir els treballs de recuperació de murs de pedra seca i espais oberts dins de la fageda d'en Jordà. Les actuacions permetran posar en valor part del patrimoni cultural de l'espai. Per tal d'afavorir-hi la biodiversitat, hi pasturarà un ramat de vaques.
L'actuació es va dur a terme a través de la feina de vuit persones de la Cooperativa la Fageda. En concret van desbrossar, reconstruir murs i millorar un itinerari pedestre dins del bosc de faigs. La tasca ha permès recuperar una biodiversitat perduda per causa de l'abandonament de la pagesia.
La finca de Can Jordà, propietat de la Diputació de Girona i cogestionada per la mateixa Diputació i el Parc Natural, té un total de 89 hectàrees distribuïdes en bosc de fageda, diverses pastures i espais oberts, i la masia de Can Jordà.