Més de 40 joves participen en un camp que combina lleure i patrimoni
Més de 40 nois i noies de Torroella de Montgrí i l'Estartit han participat per la recuperació i la conservació del paisatge cultural dins de l'Espai Jove. El projecte ha consistit en un camp de treball per a joves d'entre 12 i 16 anys durant els mesos de juliol i agost. Les activitats s'han relacionat amb la natura i la història, on es combinen el coneixement i la recuperació de l'entorn amb propostes de lleure de tota mena.
Els mateixos joves que hi van participar van explicar divendres a l'auditori de Can Quintana com ha anat el camp de treball, alhora que els pares van dir-hi la seva i es va aprofitar per projectar fotografies de les activitats en què han pres part els joves. Els nois i noies van informar de la recuperació d'un forn de calç al Montgrí que fins ara no s'havia catalogat mai. El mateix forn de calç formarà part de la Ruta del Vent que els mateixos participants de l'Espai Jove han col·laborat a renovar-ne els plafons informatius.
La ruta senyalitzada i promocionada des de fa uns anys per l'Àrea de Patrimoni i Can Quintana combina el coneixement del patrimoni cultural amb la recuperació del patrimoni de pedra seca tan important al massís del Montgrí, cosa que la fa una ruta amb característiques úniques a Catalunya. Per la seva banda, els organitzadors afegeixen que és important la relació dels joves amb l'entorn. A més, destaquen la relació que han aconseguit entre ells i el que això suposa per a la seva educació i al mateix temps per a la cohesió social del municipi del Baix Empordà.
L'Espai Jove ha consistit en la celebració d'activitats de lleure juvenil a Torroella de Montgrí durant l'estiu. El projecte l'ha organitzat l'Associació la Xarranka amb la col·laboració de les àrees de Joventut, Patrimoni i Medi Ambient de l'Ajuntament. L'objectiu dels organitzadors ha sigut oferir una activitat per als joves d'entre 12 i 16 anys que sovint queda mancada de propostes.
Al mateix temps, el camp de treball de l'Espai Jove l'han dissenyat per combinar el lleure amb el coneixement de l'entorn i la relació directa amb el patrimoni que es troba dins del municipi.